zondag 30 oktober 2011

Limburg in the USA

De Canadese reis van Mariette en Jerome, de ouders van Myriam, was op zich al een belevenis. Vandaag kreeg de trip een extra dimensie. Op algemeen verzoek zijn we even tot op Amerikaanse bodem gereden. Voor Mariette en Jerome (79 en 82 jaar oud ondertussen) hun eerste Amerikaanse ervaring. Wie had ooit gedacht dat ze het nog tot in de US of A gingen schoppen!

Even leken de naweeen van de vroege sneeuwstorm ons parten te spelen, maar de wegen lagen goed open. Via Saint John ging het naar Calais in Maine, een slaperig grensstadje.

De Amerikaanse grens passeren is altijd weer een half uur tijd verliezen. Papieren invullen, 6 dollar per persoon betalen, vingerafdruk achterlaten en idiote vragen beantwoorden. Tot onze grote verrassing moest Jerome geen vingerafdrukken laten nemen wegens ouder dan 80, kijk eens aan.

In Calais zelf is geen fluit te zien, maar het ging dan ook meer over de stempel in het paspoort dan om de bezienswaardigheden. Na drie uur op Amerikaanse bodem, waarvan een uurtje in de lokale Wallmart, bolden we terug Canada in.

3 opmerkingen:

 1. Waar gaan jullie eigenlijk de grens over naar de VS? Bedoel van NB ben je toch niet zo effe in de VS?
  En hadden jullie al sneeuw??? Brrrrr

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Moncton - Maine is 2u45, zoals je weet in Canadese termen: om de hoek :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kunnen ze het daar zo wat hebben ja? ;)

  BeantwoordenVerwijderen