maandag 21 november 2011

Sidney Crosby maakt vanavond zijn comeback

De ogen van zowat heel Canada (en de hockey wereld internationaal) zijn vanavond op Pittsburgh gericht, waar Sidney Crosby zijn comeback maakt in een wedstrijd tussen de Pittsburgh Penguins en de New York Islanders. Crosby, 24 jaar, is een begrip in Canada, een held van de zuiverste soort. Hij scoorde tijdens de Olympische spelen in Vancouver het beslissende punt en bezorgde Canada goud in een beladen finale tegen de Verenigde Staten.

Een jaar geleden echter liep de held tijdens een wedstrijd een zware hersenschudding op en begon hij aan een lange revalidatie. Zijn blessure laaide ook het debat over de hardheid en de risico`s van de sport weer op. Zijn terugkeer vanavond volgt op weken van speculatie nadat Crosby in september liet uitschijnen dat hij nog dit jaar opnieuw het ijs wilde staan. Vanavond is het dus zover.

De terugkeer van Sidney Crosby wordt live uitgezonden vanaf 8 uur in een speciale uitzending op CBC. Ik moet vanavond trouwens de wekelijkse boodschappen doen. Ideaal moment, want het zal zeer kalm zal zijn in de winkels ...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten