woensdag 20 februari 2013

CBC Radio One - The world at six

Ik mag niet klagen over de openbare radio hier.
CBC hanteert dezelfde standaarden en principes als de BBC. Bijgevolg vind ik radio hier minder sensatiegericht en veel informatiever dan bij de buren in de VS. Mijn favoriete programma is 'The world at six'. Elke avond om 18u krijg je het binnen- en buitenlandse nieuws samengebald in een perfect pakket van een half uur. Meestal sta ik in de keuken te koken of zit ik in de wagen. Op 30 minuten tijd ben je weer helemaal mee, heerlijk!
Voor wie wil meeluisteren, klik hier.

2 opmerkingen:

  1. Hier nog een fan!
    CBC Radio 1 is mijn favoriet. Ben een liefhebber van Talk Radio. Muziek hoeft voor mij niet, dan zal ik wel naar een CD luisteren.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ben vandaag nog bezig geweest met oude Actueel's. Dat was inderdaad veel korter en krachtiger. En na een half uur wist je wat er echt toe deed... De interviews waren ook kritischer, journalisten leken ervan uit te gaan dat politici hen per definitie aan het beliegen waren. In vier à vijf minuten raakten ze, soms zonder één klankinlas, met een gefundeerde analyse precies de kern van de zaak. Dat mis ik nu toch. Wanneer kan je tegenwoordig nog zeggen: "ah, echt iets bijgeleerd"?

    BeantwoordenVerwijderen