zondag 3 februari 2013

Timbits uitdelen

“Wil je dit weekend met mij Timbits komen uitdelen tijdens een match van de Moncton Wildcats?” De vraag kwam van een Belgische vriend hier in Moncton. Hij is manager van een van de Tim Hortons koffiehuizen in de stad en had nog enkele vrijwilligers nodig om te helpen tijdens een groot jeugdtornooi.

Ik moest er geen twee keer over nadenken. Een match van de Wildcats bijwonen is altijd leuk en Timbits, hey, wie houdt er niet van Timbits!? Voor de niet Canadezen: de Wildcats is het lokale hockey team hier in Moncton en Timbits zijn ronde, zachte koekjes (donuts in bolvorm) te koop bij Tim Hortons.

En dus stond ik afgelopen weekend in een knalgele T-shirt van Tim Hortons deegwaren uit te delen aan hockey-gekke Canadesen …1 opmerking:

 1. Hallo Lode,

  Wat betreft het slagen van de multicuturaliteit in Canada.
  Daar kijkt men er veel positiever tegenaan dan in Europa.Men geeft aan de nieuwkomers,die meestal economische vluchtelingen zijn,
  de kans om zo vlug aan het werk te gaan. Maar als de procedure om te blijven op negatief uitdraait,worden ze in de korste keren naar het land van herkomst terug gestuurd.
  Ze hebben wel de gelegenheid gehad om wat geld te sparen.

  Daardoor krijgt het integrisme minder vat op de samenleving.

  Groeten

  Rafan

  BeantwoordenVerwijderen