maandag 20 juni 2011

Canada Post staakt

Nog een geluk dat jullie deze blogberichten online kunnen raadplegen en ik ze niet via de klassieke post moet opsturen. De Canadese post Staakt namelijk, staken met grote S inderdaad. We spreken hier niet over een pietluttige 24- of zelfs 48-uren staking zoals in Belgie wel eens gebeurt. Helaas pindakaas, de post staakt hier al tien (10!) opeenvolgende dagen. Er gaat geen brief in of uit en de rode brievenbussen van Canada Post overal zijn verzegeld.

Het land raakt stilaan in de knoop. Firma’s kunnen geen brieven meer versturen, nutsbedrijven krijgen hun facturen niet verzonden waardoor klanten betalingsachterstand oplopen en ook wij wachten bijvoorbeeld al bijna twee weken op de PIN code van onze nieuwe kredietkaart. De afgelopen dagen heb ik de maandelijkse nieuwsbrief van MAGMA persoonlijk afgeleverd bij zo’n 30 adressen in Moncton.

Vakbonden en directie raken het niet eens over een nieuwe arbeidsovereenkomst. Het startloon van postmannen en –vrouwen ligt volgens specialisten namelijk veel te hoog en net als overal ter wereld moet er ook in Canada bespaard worden. De regering is het stilaan beu en heeft vandaag een "back-to-work" wetsvoorstel ingediend. Beide kampen mogen een ultiem voorstel op tafel leggen waarna een sociaal bemiddelaar een compromis uitwerkt dat kracht van wet heeft. Wie dan nog staakt wordt zonder pardon vervolgd. Korte metten, heet dat in vakjargon geloof ik.

1 opmerking:

  1. Hai Lode en Myriam, jullie hebben echt een leuk weblog. Gefeliciteerd met de baan! Super!
    Hier staakt de Post natuurlijk ook, scheelt ons een enorme loop naar de brievenbus elke dag :-)
    Groetjes van PEI!
    Anneke en Dick

    BeantwoordenVerwijderen