donderdag 8 december 2011

Geen witte Kerst in Moncton?

Als jij een van die mensen bent die Canada vereenzelvigen met eeuwige sneeuw en een gegarandeerde witte Kerst, lees dan vooral verder. Environment Canada, het KMI in dit deel van de wereld, maakte vandaag bekende dat de kans op besneeuwde kerstdagen in grote delen van Canada minimaal is. Met witte kerst bedoelen we minimum 2cm sneeuw op de grond op kerstdag en dat zit er dus (net als vorig jaar) waarschijnlijk niet in hier in Moncton.

Akkoord, in het hoge noorden van dit onmetelijke land ligt nu al sneeuw en die blijft zeker liggen, maar het gros van de Canadezen woont in een smalle strook van 200 km breed tegen de Amerikaanse grens en daar kunnen ze (we) fluiten naar een romatische witte kerstboom.

De lokale Frank Deboosere laat de deur toch nog op een kier. “Het weer is erg onvoorspelbaar. We kunnen onmogelijk rekening houden met stormen die op dit moment nog niet eens geboren zijn en dus blijft onverwachte sneeuwval best mogelijk, maar onze langetermijn modellen voorspellen een groene in plaats van een witte Kerst.” Diezelfde weerkaarten geven aan dat de winter pas echt start net na nieuwjaar. Specialisten waarschuwen het Westen van Canada voor een harde winter en beloven ons hier aan de Atlantische kust een milder winterseizoen.

Whatever, het weer is zoals de regeringsvorming: plots verrast het je en moet je tevreden zijn met wat je hebt.

1 opmerking:

  1. Hoi!
    Ik wist niet dat NB zulke groene winters had? Dan lijkt het klimaat vast veel op Belgiƫ/NL.
    Wij hopen volgend jaar weer eens een witte kerst te hebben! :-)

    BeantwoordenVerwijderen