dinsdag 24 april 2012

Amerikaans Paasweekend

Dinsdag 10 april 2012

Vorig jaar met Pasen, toen we amper enkele weken hier waren, vereerden Leen en Bart ons met een bezoekje. Het was ons eerste bezoek toen. Leen en Bart is dat Vlaams koppel dat in Massachusetts woont. Dit jaar hebben we het omgekeerde gedaan en zijn we paaseitjes gaan rapen in de States. Echte paasvakantie bestaat er niet in Canada. De kinderen (en werknemers) hebben enkel een lang weekend vrij: Van vrijdagochtend tot maandagavond. Om het maximale eruit te halen hadden zowel Myriam als ikzelf een halve dag vrij genomen op donderdagnamiddag. Nadat Gemma rond 14u uit de schoolbus was gestapt, zijn we onmiddellijk richting US vertrokken. Rond 23u diezelfde dag reden we de oprit van Leen en Bart op. Lange afstanden rijden is in deze regio veel makkelijker dan in Europa. Geen kat op de weg en de katten die je er toch vindt, rijden hoffelijk.

Het waren drie heerlijke dagen en het weer werkte ook aardig mee. Massachusetts ligt een stuk zuidelijker dan New Brunswick. Terwijl er op paaszondag nog lichte sneeuw viel in Moncton, konden we in Holden al zonder jas buiten (toch nog wel een trui nodig).
De kinderen hebben zich kostelijk geamuseerd met de kids van Leen en Bart , de ouders amuseerden zich kostelijk onder elkaar. Op zondagochtend natuurlijk paaseitjes rapen in de tuin.

Ik heb een zweefvlucht gemaakt met Bart en de Cessna 172 van de lokale vliegclub 1.5 uur in de lucht gehouden. Heerlijk verlengd weekend!


1 opmerking: