vrijdag 11 maart 2011

Een eigen huis

Na een eigen auto gisteren, hebben we nu ook een huis. Niet gekocht, voor alle duidelijkheid, wel gehuurd. Sinds onze landing twee weken geleden, verbleven we in een gemeubeld appartement in het centrum van Moncton. Handig om die eerste drukke dagen door te komen, maar veel te duur om lang vol te houden. Daarom zijn we de afgelopen dagen intensief appartementen, huizen en flats gaan bekijken. Je begint als nieuwbakken huurder aan zo'n zoektocht, maar leert veel en snel bij. Zo weten we ondertussen dat de meeste huizen elektrisch verwarmd worden, allemaal van hout zijn, dat tuintjes in en rond Monction centrum schaars zijn en dat je een huurcontract van een jaar kan sluiten.

Na enkele dagen zoeken, vonden we een duplex in een rustige straat in Dieppe. Een duplex is wat wij in Belgie een half-open bebouwing zouden noemen. Twee middelgrote huizen tegen elkaar gezet met dus ieder zijn eigen voordeur en achtertuintje, maar wel pal naast elkaar. Dieppe is een van de steden die samen met Moncton en Riverview 'Groot Moncton' vormen. Het huis ligt in een straat die een cirkel maakt (enkel lokaal verkeer dus) in zo'n typisch Noord-Amerikaanse wijk. Voortuintjes, witte houten huizen, buren die elkaar vriendelijk dag zeggen. You know the picture.

Wat dit huis interessant maakt is de aanwezigheid van een was- en droogmachine, het tuintje achteraan, de rustige buurt, de wandel en fietspaden naast de deur en toch vlakbij het centrum van Moncton (7 minuten rijden).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten