woensdag 16 maart 2011

Wallmart

We mogen dan wel een huis hebben, een keer de deur achter ons dicht viel, stonden we in een akelig lege woning. Ik weet niet of jullie beseffen dat we letterlijk geen stoel hadden om op te zitten, geen glas om uit te drinken of geen bed om op te liggen. Onze 18 dozen zijn nog onderweg en bovendien zitten daar enkel wat basisspullen in, zeker geen meubels. En dus hadden we vooraf een beperkt budget uitgetrokken om het hoogst noodzakelijke aan te schaffen: tafel en stoelen, bed en matras, kleine sofa, en keuken- en badkamerspullen. De kunst bleek om dat beperkte budget te laten rijmen met het aanbod hier. Winkels in overvloed, dat wel, maar ze kennen de prijzen en bovendien verschilt de lokale smaak behoorlijk met wat wij mooi vinden. Canadezen zijn zot van zware, donkerbruine houten meubelstukken. Bedden in massief eik, keukentafels die je met acht man moet binnen sleuren, diepbruine, oeroude kasten en stoffen zetels in afgrijselijke kleurencombinaties (het bloempjesmotief bestaat hier nog!). Voor dat alles tellen ze bovendien aardig door, duizenden dollars moet je op je bruin verniste tafel leggen voor een deftige inrichting. En dan te weten dat de dichtstbijzijnde IKEA in Montreal ligt. Tien uur rijden, goedemorgen!

Het kwam er dus op aan om een winkel te vinden die voldoende 'hippe' spullen verkocht, tegen aanvaardbare prijzen, gezien ons (beperkt) budget. Na veel gerij en gezoek bleek Wallmart onze beste optie. Wallmart is een fenomeen, dat moet je gezien hebben. Het is een Amerikaanse supermarktgigant en ondertussen een van de grootste bedrijven ter wereld, naar omzet gemeten. Wallmart heeft 8500 winkels in 15 verschillende landen. Bij Wallmart verkopen ze letterlijk alles: voeding (de grootste voedingsmarkt van de VS trouwens), huishoudartikelen, tuinspullen, speelgoed, medicijnen en meubels. Elke Wallmart is een dorp op zich, de winkel is zo groot dat je er een ganse dag kan slijten. Wallmart heeft een eigen bank en betaalkaarten, een apotheek, auto-afdeling (jij winkelt terwijl men je wagen een onderhoud geeft) en de meeste lokaties beschikken over een eigen MacDonalds, in het midden van de winkel, want van shoppen krijgt een mens honger natuurlijk.

Wij vonden in de meubelafdeling heel wat spullen die betaalbaar en relatief mooi waren (ons referentiekader is verschoven). Grappig hoe de mevrouw achter de kassa ons na enkele bezoekjes begon te herkennen: "You must be moving!".

1 opmerking:

  1. Ik weet niet hoe het in New Brunswick is, maar hier in Ontario ga je achteruit 50 jaar op gebied van meubels.

    BeantwoordenVerwijderen