donderdag 4 augustus 2011

Moncton-Plage

Als we een klein half uurtje rijden naar het zuiden, wanen we ons in de Ardennen. De autoweg naar het westen brengt je op minder dan een half uur naar uitgestrekte velden en landbouwgrond. Twintig minuten rijden richting oosten en we zitten aan zee. Keuze te over aan bestemmingen op een zonnig weekend. We kozen afgelopen zondag voor dat laatste, de kust dus.

Het dichtstbijzijnde kuststadje heet Shediac maar kan gerust Moncton-Plage genoemd worden. Op een mooie zomerdag loopt de stad leeg en komt iedereen in het zand van Perlee Beach liggen. Het bulkt er ook van de nummerplaten uit Quebec, voor die mensen het enige strand 'in de buurt' (5 uur rijden!). Shediac stelt op zich weinig voor. Het is en blijft Noord-Amerika dus van gezelligheid is nauwelijks sprake maar het strand mag er best wezen. Een nadeel: Perlee Beach is een provinciaal park en dus moet je betalen om voorbij de slagboom te rijden. 11 dollar neertellen om op een strand te gaan liggen, het zal toch nooit wennen vrees ik. Er bestaan naar het schijnt sluipwegen maar die kennen we nog niet. De meisjes amuseerden zich in elk geval met de voetjes in het water en zandkastelen, al was het hoogtepunt van de dag toch dat ijsje nadien. 20 minuten later stonden we met het zand nog tussen onze tenen (en in de koffer van de auto!) terug in Dieppe.

Canada Wonen Werken Immigratie
Lode Roels

2 opmerkingen:

  1. Ik ga heel graag naar Parlee Beach. Toen we laatst geweest zijn, bleven we tot na 5 uur en hoefden we niet meer te betalen. Het strand is meestal proper, net als de toiletten en de douches waar je niet hoeft voor te betalen en de auto parkeer je juist aan de andere kant van de duinen. Al bij al valt het nog mee. Je kan gratis op het strand geraken via de camping maar dan is het heel moeilijk je wagen kwijt te raken en dan hoef je nog de hele weg met de "frigobox" te sleuren.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De juiste mensen kennen en je kan vlakbij het strand parkeren ;)

    BeantwoordenVerwijderen