vrijdag 7 oktober 2011

Thanksgiving weekend

Thanksgiving weekend, in Canada weliswaar. In de VS valt Thanksgiving (ook wel eens Turkey Day genoemd) pas eind november. Hoe dan ook hebben ze in de VS maandag ook een vrije dag, Columbus day. We hebben van het lange weekend aan beide kanten van de grens gebruik gemaakt om naar Leen en Bart in Massachusetts te rijden.

Afgelopen donderdagnamiddag vertrokken we om net voor middernacht in Jefferson te arriveren. 10 uur onderweg, waarvan een dik half uur stilstaan aan de Amerikaanse grens voor papierwerk. Voor de mensen die ons ooit willen bezoeken en een uitstapje naar de VS willen maken hebben we de regels even nagevraagd aan de grenswachter, want daar bestond wat verwarring over. Belgen die vanuit Canada overland naar de VS willen voor een uitstapje hebben enkel een geldig paspoort nodig, that's it. De online ESTA goedkeuring die enkele jaren geleden ingevoerd werd, heb je enkel nodig als je via lucht of water in de VS binnen komt, niet met de auto. De Amerikaanse grenspolitie maakt geen enkel onderscheid tussen Belgen die in Canada wonen (wij) of Belgen die gewoon op bezoek zijn in Canada. Men kijkt enkel naar het paspoort dat je bijhebt, een Belgisch dus.  Je betaalt 6 dollar per persoon, vult een groen I-94 formulier in en je bent binnen.

Na enkele koude dagen genoot de Noord-Amerikaanse Oostkust opnieuw van prachtig nazomerweer. Voor de komende dagen worden temperaturen van 20 graden en meer aangekondigd. Onze eerste avond in Jefferson konden we meteen al doorbrengen op het terras met bijhorende BBQ. Genieten dus!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten