zondag 25 maart 2012

Ontbijt in Sugar Bush


Vanochtend waren we om 7u30 al uit de veren. We werden een uurtje later verwacht bij Pat en Jocie, een Canadees koppel waar we goed mee opschieten. Samen met nog een ander stel zouden we gaan ontbijten in Sugar Bush Cabin. Deze authentieke houten hut/restaurant ligt op een half uurtje rijden ten noorden van Moncton, in het midden van de bossen.

Sugar Bush is bekend voor de Maple Syrup, de ATV trails, het restaurant en de prachtige omgeving. Je kan er tijdens de wintermaanden ook ‘cabins’ huren. Mensen stonden tot buiten aan te schuiven voor het ontbijt met toast, worstjes, ei, bonen en natuurlijk pannenkoeken met siroop. Binnen heerste een leuke sfeer. Er speelde enkele muzikanten folk muziek en een klassieke houtkachel vulde de ruimte met die typische warme wintergeur.

Na het ontbijt hebben we ons buiten tegoed gedaan aan een typische Canadese activiteit: met een grote houten stok roeren in een pot hete Maple Syrup. Enkele seconden wachten tot het goedje stolt, om het dan met een kleiner stokje af te schrapen en op te eten. Een variatie op dit thema krijg je als je hete siroop in een bak sneeuw giet. De lekkernij wordt dan meteen koud en hard en je kan het uit de sneeuw vissen en opeten. Heerlijk!

1 opmerking: