woensdag 28 augustus 2013

Gids voor nieuwkomers


De stad Moncton – waar we tot voor enkele maanden geleden woonden – brengt om de twee jaar een gids voor nieuwkomers uit. Dat lijvige boekje staat boordevol tips voor immigranten. Niet alleen praktische dingen zoals addressen van dokters, supermarkten, zwembaden, scholen, enz, maar ook uitleg over de spelregels van de Canadese samenleving, wat aanvaard wordt en wat niet en hoe je te integreren. Zeer handige en noodzakelijke lectuur als je in dit land aankomt.

Eind vorig jaar contacteerde de immigratie ambtenaar van de stad Moncton ons met de vraag of we niet wilden ‘figureren’ in de nieuwe gids die zou gemaakt worden. En dus stonden we op een koude zaterdagochtend in december foto’s te nemen op het dak van het stadhuis van Moncton.

Deze week werd de nieuwe gids officieel voorgesteld en staan we dus op de voorpagina. Aan de grimas op mijn gezicht valt af te leiden dat het niet meteen de warmste dag van het jaar was, om het zacht uit te drukken. Jammer dat we als nieuwkomers op de voorpagina andere oorden hebben opgezocht ondertussen, anders hadden we misschien op straat handtekeningen kunnen uitdelen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten