dinsdag 28 juni 2011

Audiobook als MP3 Speler

We zijn ondertussen vaste klanten van de bibliotheken van Moncton en Dieppe. De provincie New Brunswick heeft een algemene bibkaart die overal geldig is. Bovendien kan je uitgeleende boeken ook terug inleveren in gelijk welke bib, erg handig.

De bibliotheek van Moncton heeft een mooi aanbod audioboeken, iets wat in Belgie amper voorkomt. De meeste van die ingelezen boeken staan op CD, voor een gemiddeld boek heb je al gauw 6 CD's nodig. Enkele exemplaren komen echter in de vorm van een PlayAway. Wie zo'n audioboek uitleent krijgt een plastic kaft in de vorm van een boek met daarin een piepklein mp3-spelertje. Alle klank is vooraf ingeladen en het enige wat je nodig hebt om te luisteren is een batterij en een koptelefoon.

En dus luister ik op de fiets nu al enkele dagen naar een audioboek van Craig Ferguson, een Schotse stand up comedian die naar de VS emigreerde en er een bekende late night host op televisie werd. Grappig autobiografie door hemzelf gelezen en in mijn binnenzak dankzij Playaway.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten