dinsdag 13 december 2011

Even terug op Radio 1


Maandagochtend, even over 9 en de telefoon rinkelt. Op het scherm verschijnt een nummer uit de +32 zone. Een Belgisch belletje zowaar! Ik hoor Ann van de redactie van Joos (Radio 1) aan de andere kant. “Kan je morgenmiddag live gaan over de vraag waarom Canada zo`n populaire bestemming voor immigranten is? En als we je dan toch aan de lijn hebben, wil je’t ook even hebben over het Kyoto-protocol en waarom Canada daar uit stapt?”

Het mag geweten zijn, ik vind het bijzonder leuk om dat soort dingen te doen. Radio maken, in welke vorm dan ook, blijft een passie, net als praten met mensen over mensen. En dus was ik weer even te horen op Radio 1 op dinsdagochtend. Door het tijdsverschil is kwart over 12 `s middags in Belgie eigenlijk kwart over 7 `s ochtends in New Brunswick. Vreemde ervaring om live te gaan op nationale radio in je pyama en met een tas koffie in de hand. Maar vertel het niet verder ...

Het fragment is HIER te beluisteren.

2 opmerkingen:

 1. Heel leuk!
  Maar $5,000/jaar om een jaar te studeren? Dat is zelfs goedkoper dan in Belgie (waar onze vrienden zowat 10.000 euro per jaar betalen aan een unifstudent op een bescheiden kot in Hasselt).
  Ik denk dat mensen vanuit Ontario hun kinderen maar naar ginder moeten sturen. Wij betalen hier $25,000/jaar voor de universiteit. Kot inbegrepen (maar 2 bedden in 1 slaapkamer!). Maaltijden niet inbegrepen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lode, met verbazing hoor ik ook dat ze daar bij jullie niet bezig zijn met zuinig waterverbruik, spaarlampen enz. Wat een verschil met Ontario, waar je dus $75 krijgt als je een toilet installeert die 4lwater verbruikt, waar je premies krijgt voor extra isolerend glas, extra isolatie van je zolder, kortingsbonnen krijgt voor de aankoop van spaarlampen, enz.
  Zo zie je maar dat je nooit over 'Canada' mag spreken, maar minstens het onderscheid moet maken tussen de provincies (wat je ook kort vermeldde in het interview, dat dit over jouw provincie ging)

  BeantwoordenVerwijderen