dinsdag 14 mei 2013

Held uit de ruimte

Ik wil jullie voorstellen aan een van mijn helden, de coolste Canadees op aarde en daarbuiten: Commandant Chris Hadfield.

Chris Hadfield was de afgelopen 6 maanden de gezagvoerder van het ISS, het Internationaal ruimtestation. De man was eerder al twee keer in de ruimte geweest en staat al langer bekend als een zeer aimabele en zelfs grappige man en een geweldig communicator. De favoriete nonkel die we allemaal willen hebben.

Die reputatie deed hij alle eer aan het afgelopen half jaar. Als gezagvoerder van ISS Twitterde hij honderden adembenemende foto’s van onze planeet, legde hij live aan schoolkinderen uit hoe het leven in de ruimte was en bleek hij altijd te vinden voor een kwinkslag hoog boven onze hoofden.

Net toen we dachten dat de man het toppunt van geweldigheid had bereikt, nam hij op zijn laatste dag in ISS een heuse videoclip op, volgens NASA de allereerste Music video gemaakt in de ruimte. Hadfield bracht zijn eigen versie van David Bowies klassieker Space Oddity, gemengd met unieke beelden van onze planeet.

De video behaalde 2.5 miljoen views op enkele uren tijd en zijn Twitter account explodeerde naar 800.000 volgers, waaronder David Bowie.

Chris Hadfield wordt hier in Canada op handen gedragen en (terecht) behandeld als een nationale held. “It takes a Canadian to make space a more fun and accessible place!”.1 opmerking:

  1. Ik ben er zeker van dat sommige jongeren zich nu echt geroepen voelen om in zijn voetsporen te treden!
    Samen met zijn zoon Evan heeft hij een geweldige job gedaan, en ik zal zijn dagelijkse berichten echt missen.

    BeantwoordenVerwijderen