maandag 18 juli 2011

Lamoine, Maine

We hebben er een verlengd weekend met Leen en Bart opzitten. Die goede vrienden wonen in de Amerikaanse staat Massachusetts. Dat ligt op de grote landkaart maar een paar centimeter van Moncton verwijderd, maar in de praktijk is dat ongeveer 8 uur rijden over de eenzame en oersaaie Interstate-95. Zowel voor hun als voor ons is het een fikse rit die je liever niet doet. Daarom hadden we een tijdje geleden plannen gemaakt om elkaar in het geografische middelpunt te treffen. Op die manier moeten we elk maar 4 uur rijden, nog net doenbaar, zeker over Noord-Amerikaanse wegen. Het middelpunt blijkt Lamoine te zijn, een klein dorpje in de Amerikaanse staat Maine. Daar hebben we dus enkele dagen gesleten.

We hadden er een prachtig vakantiehuis gehuurd. Een kast van een woning diep weggestoken in de bossen van Maine. Toen we `s avonds laat toekwamen moeten we in het donker de weg naar de voordeur zoeken over een verlaten grindpadje. Enkele uren later bleek bij het wakker worden in welk paradijs we beland waren. Vanuit de woonkamer keken we een groot meer in. Het huis was zo goed verstopt dat telefoon en internet via satteliet gingen en het water uit een eigen bron stroomt.

Het waren drie zalige dagen. De kinderen speelden zorgeloos met water en ballonnen in de grote tuin rondom het huis. Elke avond lag er wel iets op de barbeque, het weer was op-en-top en de omgeving was wellicht de grootste openbaring. De staat Maine had in mijn hoofd altijd een saaie bijklank: veel nietzeggende bossen. Die bossen waren er inderdaad, maar het uitzicht en de variatie waren betoverend. Onthou het als je eens in de buurt bent: Bar Harbor National Park in Maine!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten