maandag 12 november 2012

Dagje Saint JohnMaandag 12 november was een vrije dag en bovendien werd het ook een van de warmste novemberdagen ooit. Het kwik steeg tot 18 graden. Wij bolden naar Saint John, op anderhalf uur rijden, aan de Fundy kust.

Saint John was lang de economische motor van de provincie New Brunswick en herbergt nog altijd een grote haven en de gigantische olieraffinaderij van Irving. Sinds enkele jaren gaat het bergaf met de stad: werkloosheid, stijgende criminaliteit en hier en daar wat verloederde wijken. Moncton nam de leidersrol van Saint John over en is sinds dit jaar ook even groot in inwonersaantal.

De havenstad blijft een aangename daguitstap en straalt veel meer ‘grootstad’ uit dan Moncton, wellicht door de hoogbouw downtown. King Square, het centrale plein bleek aimabel op deze zachte herfstdag en de kleine straatjes er rond verbergen leuke winkeltjes. Als echte Canadezen sloten we de dag af in McAllister Mall, een groot shoppingcentrum net buiten de stad, aan de autoweg terug naar Moncton.

Lode Roels

Geen opmerkingen:

Een reactie posten