dinsdag 15 maart 2011

Louis Street

Louis Street, daar wonen we sinds vandaag officieel. Of Rue Louis eigenlijk, want Frans is in Dieppe de eerste taal, alhoewel iedereen hier vlot overschakelt naar Engels. Onze straat is een zijweg van de Rue Amirault, de grote hoofdweg die Dieppe doorkruist. Louis Street is een straat die begint en eindigt op hetzelfde punt, dus alleen lokaal verkeer kom je hier tegen.

Wij wonen in een gerenoveerde duplex, tegen onze woning staat identiek hetzelfde huis. We hebben een eigen oprit en een klein tuintje met een deck, een houten terras dat bij de keuken hoort. Achter ons huis, op minder dan 100 meter, loopt het wandel- en fietsnetwerk dat Moncton, Riverview en Dieppe met elkaar verbindt. Het zijn brede weggetjes van gravel die gescheiden blijven van ander verkeer en de verschillende wijken van de stad aandoet. Het is mogelijk om via dat netwerk de hele stad te doorkruisen zonder ooit een auto tegen te komen. Het pad in onze achtertuin brengt je op 15 minuten fietsen naar downtown Moncton.


Met de buren bleef het contact vooralsnog beperkt tot beleefd geknik bij binnen of buiten wandelen. Met temperaturen rond het vriespunt is het natuurlijk geen pretje om gezellig een babbeltje te slaan op straat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten