zaterdag 9 april 2011

Lente in Moncton

De foto boven dit stuk is een beetje troebel maar de temperatuur is duidelijk mag ik hopen: 18 graden op zondag 10 april, joepie!

Na een deftige -18 graden amper enkele weken geleden, was dit de warmste temperatuur die we hier tot nu toe konden noteren. Grappig om te zien hoe de provincie plots ontwaakte uit een lange winterslaap. De buitenlucht geurde de hele dag naar BBQ, voortuintjes werden massaal omgeploegd en wandelaars en fietsers overspoelden stoepen en parken. (Wie het waagt om in de reacties onder deze tekst de veel warmere temperaturen in Vlaanderen te vermelden, wordt zonder pardon verwijderd)

We hebben zelf ook een mooie ochtendwandeling gemaakt in het St-Anselme Rotary Park hier vlakbij, naast de toekomstige school van Gemma. Na de lunch (geen bbq trouwens) sloten we aan bij een andere Canadese traditie op zondag: Open House. Elke zaterdagochtend staat er in de krant een lange lijst huizen die de dag erna openbaar te bezichtigen zijn met het oog op verkoop. Een manier om je zondag om te krijgen is naar zo’n huis gaan kijken. Aan de andere kant van Dieppe lieten we ons oog vallen op een mooie vrijstaande woning. Niet dat we hier meteen een huis gaan kopen, voor een goed begrip, dit was een zondags uitje.

Op de terugweg passeerden we de Moncton RV Show, een openlucht expositie van kampeerwagens, caravans en mobilhomes (RV’s) in alle maten en gewichten. Van piepkleine sleurhutten ($7,000) tot gigantische uitklapbare opleggers met twee slaapkamers, een aparte badkamer, keuken en twee flatscreens ($135,000). We konden niet weerstaan om even langs te wandelen. Gemma en Fran vonden het allemaal geweldig.

Het deed deugd om buiten te kunnen lopen met open jas en een dunne trui. Spring is in the air!

1 opmerking:

  1. Hier in Ontario, waren de bussen afgelast door het slechte winterweer. zoals ik zie bij jullie is het niet veel beter.Moncton and Southeast New Brunswick - Weather Alert - Environment Canada
    FREEZING RAIN WARNING IN EFFECT, Moncton and Southeast New Brunswick

    BeantwoordenVerwijderen