zondag 3 april 2011

Maple Sugar Festival

The Maple Sugar Festival. Geef toe, dat klinkt toch geweldig! Dat evenement in Riverview, aan de westelijke kant van Moncton, heeft ons weekend gekleurd.

Zaterdagochtend vroeg schoven we onze voeten onder tafel in het Dan Bohan Centre voor een stevig Canadees ontbijt: pannenkoeken, roerei, worstjes, ketchup, toast met confituur en een stevige bak koffie. Ontbijt voor 4 personen voor in totaal 10 dollar! En dat in een decor dat verdacht veel leek op een gemiddelde parochiezaal in Vlaanderen.

Een dag later trokken we naar Coverdale Centre, ook in Riverview. Die hal bleek op de top van de hoogste heuvel van Riverview te staan, pal naast een grote rood-witte watertoren die we vanuit ons keukenraam konden zien! Rond de middag begonnen de lokale scouts hotdogs en hamburgers te bakken en konden de kids zich uitleven met een springkasteel en gelaatsschilderen. De hamburgers waren top, alleen jammer dat ik er 45 minuten voor in de rij moest staan. De scouts waren blijkbaar nogal verrast door de hoge opkomst en konden de vraag niet bijhouden. Geweldig ook hoe al die Canadezen perfect op een rechte lijn blijven wachten. Geen gedrum, geen gemor, rustig blijven staan, wachtend op een stuk gemalen koe tussen een broodje. In de late namiddag sloten we de dag af bij de YMCA. Voor je begint mee te zingen met The Village People, YMCA staat voor “The Young Men's Christian Association”, in Noord-Amerika kortweg “The Y” genoemd (spreek uit: Why). Jarenlang moest de organisatie de christelijke waarden overbrengen, ondertussen is de YMCA een breed familie- en sociaal centrum en kan iedereen er terecht. De ‘Y’ heeft een ware sporttempel gebouwd aan de rand van de stad met fitnessruimtes, polyvalente zalen en een prachtig zwembad. We hadden de kinderen namelijk nog een zwembeurt beloofd. Fijn weekend was het ...!

2 opmerkingen:

  1. YMCA !!! geweldig! Ik heb je toch graag in de 'politie -outfit' van de Village People gezien ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat "stevig Canadees ontbijt" lijkt me toch niet echt goed voor de lijn hoor Myriam ;-)

    BeantwoordenVerwijderen