zondag 1 mei 2011

Gaspesie #3

Alweer een mooie dag kondigde zich aan, zonovergoten. We zouden wel zien waar we vanavond zouden slapen. Het is en blijft Noord-Amerika en zelfs in het kleinste gehucht vind je hier altijd wel een motel. In Gaspé zaten we in het oostelijke puntje van de Gaspesie regio, dus nu zouden we terug westelijk draaien en de omgeving aan de bovenkant van het schiereiland verkennen.

Op het menu hetzelfde als gisteren: prachtige landschappen en hoge kliffen. Op een bepaald moment liep de kustweg zo dicht tegen het water als technisch mogelijk was. Langs de kant waarschuwingsborden voor golven bij zwaar weer en vallende rotsblokken. Want aan de ene kant lag de zee, maar aan de andere kant van de weg liep een donkere steile rotswand. We reden dus onderaan de klif, wat voel je je klein op dat ogenblik.

We sliepen uiteindelijk in Sainte-Flavie, een sympathiek dorpje aan de poort van Gaspesie. Net ervoor reden we langs het grootste windmolenpark van Canada. 126 gigantische windmolens die een flink stuk van Quebec van elektriciteit voorzien. Aan de witte molens op de heuvels langs de kant van de weg kwam maar geen einde. Gemma en Fran keken hun ogen uit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten