donderdag 26 mei 2011

Moncton Zoo

Een van de dingen die al lang op ons lijstje stonden was een bezoek aan de dierentuin van Moncton. Magnetic Hill Zoo, zo heet het park officieel, ligt op 20 minuten rijden van ons huis, aan de noordkant van de stad. Eigenlijk ligt alles op ongeveer een kwartier rijden trouwens, dat is wennen. Vroeger moesten we naar Leuven voor dit of naar Brussel voor dat. We gingen soms naar Hasselt of St-Truiden of - dichterbij - naar Tienen centrum. Nu ligt alles binnen de grenzen van Moncton: sportcentra, bioscopen, winkelcentra, concertzalen, natuurparken en dus ook de dierentuin.
Ik had me verwacht aan een kleine zoo met een beperkt aantal dieren, maar ik was aangenaam verrast door wat we te zien kregen. Zowat het hele dierenrijk zat samen op een groot en groen terrein: slangen, krokodillen, spinnen, zebra's, leeuwen, jaguars, apen, beren, buffels, vogels, ... noem maar op. Alleen olifanten en giraffen ontbraken.

Een warme 24 graden op de thermometer en een stralende zon zorgden voor een fraai goudgeel randje. Onze dochters gaven hun ogen de kost en waren pompaf op het einde van de namiddag. Gevraagd naar het leukste dier dat ze gezien had, antwoordde Fran spontaan: "de eenden!"
Right ...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten