zondag 27 maart 2011

Moncton Merlot

We hebben tot nu toe zo goed als geen wijn gedronken. Vandaag veranderde dat en trokken we een flesje rode Merlot open. Of beter, we draaiden een fles open, want de meeste wijnflessen hebben hier een schroefdop. De uitverkoren fles was een Copper Moon – Moonlight Harvest Merlot. Van een wijnbedrijfje uit British Columbia, aan de westkust van Canada.



Wijn kost hier relatief veel, de allergoedkoopste fles (miswijn?) die we vonden was 8 dollar. Voor wijn (en alcohol in het algemeen) moet je trouwens aankloppen bij officiƫle staatswinkels. In de supermarkt zal je geen druppel alcohol vinden, zelfs geen blikje pils. In deze provincie heeft NB Liquor het alleenrecht om alcohol te verkopen. De provincie baat dus alle liquorstores uit verspreid over New Brunswick. Wij wonen vlakbij een van de grootste van NB. In het midden van die winkel bevindt zich een grote gekoelde ruimte en daar vonden we ook Stelle Artois, Duvel en Leffe.

1 opmerking:

  1. hey lode,

    Ik miste die mooie stem al bij vandaag. Ik hoop dat alles daar naar wens verloopt en dat jullie er een ongelooflijk avontuur van maken.
    Wie weet spring ik ooit wel eens binnen ginder in Canada

    Groetjes

    Joris

    BeantwoordenVerwijderen