zaterdag 6 augustus 2011

Molson Canadian Code #1

Het nationale biermerk Molson zit achter een van de meeste succesvolle reclamecampagnes van de afgelopen jaren in Canada. Om ‘Canadian’, hun meest bekende bier, te promoten bedacht Molson een reeks televisiespotjes met de Canadese identiteit als inzet. Op een bombastische tune debiteert een zware stem enkele typische Canadese karaktertrekken of eigenschappen. De spotjes zijn al enkele jaren oud maar ondertussen onversneden klassiekers geworden die vlot circuleren op Youtube. Niet alleen omdat het mooi gemaakt is, maar nog meer omdat het allemaal klopt als een bus. Canada in 30 seconden.

Ik zal jullie de komende weken de vier spotjes hier posten, te beginnen met de Canada Code #1. Kijk eerst naar het spotje, de Nederlandse vertaling volgt hieronder.Vrij vertaald:
Er is een ongeschreven code in Canada. Als je ze volgt, is de kans groot dat je je jas soms op een hoop gooit en zeker weet dat hij niet gestolen zou worden. Je probeert nooit de vriendin van een vriend te versieren. Je weet dat bij lange autoritten de sterkste blaas de pitstops bepaalt. Je houdt al je hockey trofee├źn bij. Je betaalt iemands biertje terug als je het omstoot. Als een vriend in de problemen zit, steun je hem. Je applaudiseert voor een danseres die eigenlijk helemaal geen danseres zou mogen zijn. Je gebruikt een open vlam om je hockey stick te vormen. Je gebruikt je arm als een ijsschraper en je laat een baard groeien tijdens de play offs in het hockey.
Dit is ons bier.
Molson Canadian.

2 opmerkingen:

 1. Bedankt voor het leuke berichtje op ons blog!
  New Brunswick heeft ook heel even ter keuze gestaan, maar zijn uiteindelijk, zoals bekend in Ontario geland!
  Fijn weekend,
  Gr. Claudia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank voor je reactie op ons blog!
  Leuk die filmpjes, ik ken alleen die van die jongen op dat podium. Zeer herkenbaar...
  all the best,
  Chantal

  BeantwoordenVerwijderen