zaterdag 27 augustus 2011

Zomerdag aan de kust


Sinds mijn ouders arriveerden, kregen we prachtig zomerweer cadeau en ook vandaag was geen uitzondering. We hebben onze zaterdag dan ook aan de kust doorgebracht.

In de voormiddag liepen we rond op de zaterdagmarkt van Bouctouche, een klein dorpje aan de Acadische kust, ten noorden van Shediac. Lokale telers, juweliers, kunstenaars en restaurants verkopen er hun waar op een kleine, half overdekte markt. Bouctouche is bijna volledig Franstalig en het ademde dus allemaal een bijna Zuid-Franse sfeer uit. Even buiten Bouctouche ligt het natuurpark Les Dunes de Bouctouche. Dit is een uitgestrekt stuk land van 10 km lang dat zich in de zee slingert. Het werd de afgelopen eeuwen gevormd door het samenspel van wind, zee en zand. Tot vandaag blijft het tipje van de duin de speeltuin van de grillige natuurkrachten. Over enkele decennia zal de duin de volledige baai ingesloten hebben. Over de bijna volledige lengte is een prachtige houten loopbrug aangelegd zodat je het hele traject te voet kan afleggen. Aan de ingang staan houten bankjes en openluchtbarbecues. We aten er onze picknick op onder een prachtige blauwe en zonnige hemel.

In de namiddag deden we Kouchibouguac National Park aan, iets hoger dan Bouctouche. Dit park herbergt ongerepte wandelpaden, eilandjes, duinen, lagoons, moerassen en een van de mooiste stranden van New Brunswick. Op Fundy Park na vinden we dit het mooiste plekje van onze provincie. We legden ons, samen met tientallen andere mensen, op het warme zandstrand. Op het einde van de dag, terug op weg naar ons vakantiehuisje in Cocagne, stopten we in Richibouctou voor een artisnaal ijsje. Mooie dag!Geen opmerkingen:

Een reactie posten