woensdag 10 augustus 2011

Onze vroegere straat in het nieuws


We zijn net op tijd vertrokken uit de Sint Hubertusstraat zo te zien ...

Meer dan 2.200 cannabisplanten ontdekt in Oplinter
In Oplinter, een deelgemeente van Tienen, is een cannabisplantage van ruim 2.200 planten ontdekt en ontmanteld. Elf mensen zijn opgepakt. Het gaat om Nederlandse mannen en vrouwen. Ze ontkennen elke betrokkenheid. Ook in Menen, in West-Vlaanderen, is een cannabisplantage ontdekt.
De cannabisplantage werd bij toeval ontdekt in de Sint-Hubertusstraat. Buurtbewoners zagen rond 17.45 uur een vrachtwagen stoppen waaruit verschillende personen stapten. Ze belden de politie omdat ze dat verdacht vonden.

Toen de politie van de zone Tienen-Hoegaarden poolshoogte kwam nemen, roken de agenten onmiddellijk een sterke cannabisgeur. In een opslagplaats achter de woning troffen ze twee kamers aan die vol stonden met cannabisplanten. De plantage, die industrieel was uitgebouwd, telde in totaal 2.216 planten.

De acht personen die aanwezig waren in de woning, vijf vrouwen tussen 20 en 48 jaar oud en drie mannen tussen 49 en 60 jaar oud, werden allemaal opgepakt. Ze bleken allen de Nederlandse nationaliteit te hebben. Op basis van hun verklaringen kon de politie korte tijd later nog drie andere verdachten oppakken, op het parkeerterrein van het Brico-warenhuis in Tienen. Ook zij hadden de Nederlandse nationaliteit. Het parket van Leuven heeft de aanhouding gevraagd van alle elf verdachten.

Afgelopen vrijdag werd in Okselaar, bij Scherpenheuvel-Zichem ook een professionele cannabisplantage opgerold. Het is nog niet duidelijk of er een verband is tussen beide plantages.Geen opmerkingen:

Een reactie posten