maandag 8 augustus 2011

Weetjes over New Brunswick

Interessante weetjes over onze provincie.

* New Brunswick is één van de drie maritieme provincies van Canada en het is constitutioneel gezien de enige tweetalige provincie (Frans en Engels) in de federatie.
* New Brunswick staat bekend om zijn sterke gemeenschapsgevoel.
* De inwoners van New Brunswick hebben binnen de provincie een warme en vriendschappelijke sfeer gecreëerd, die direct wordt herkend door bezoekers.
* De uitvinder van het ijshoorntje is geboren in Sussex corner - de zuivelhoofdstad van Canada, halverwege de Fundy Coastal Drive.
* Miramichi River ligt in het hart van de zalmstreek en er wordt gezegd dat dit de beste plek ter wereld is voor het vissen naar zalm.
*'s Werelds langste overdekte brug is in Hartland. De brug is 390 meter lang en overspant de Saint John River. Overdekte bruggen worden ook wel Kissing Bridges genoemd.
* 's Werelds grootste kreeft "leeft" in Shediac. Hij is 10,5 meter lang, 4,5 meter hoog en weegt 90 ton.
* New Brunswick is de op één na grootste exporteur van turf in de wereld en in juli vieren de inwoners van Lamèque de oogst hiervan tijdens het Peat Moss Festival.
* De lage kosten die in New Brunswick nodig zijn om in het levensonderhoud te kunnen voorzien, maken dat men zelfs met een bescheiden inkomen comfortabel kan leven.
* De huizenprijzen zijn hier erg laag.
* De provinciale inkomstenbelasting ligt in New Brunswick enigszins boven het Canadese gemiddelde.
* De provincie is zeer veilig te noemen, met misdaadcijfers die ver onder het nationale gemiddelde liggen.

Gevonden op http://www.intergate-immigration.nl canada immigratie wonen werken verhuizen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten